Loading...

Friday, May 14, 2010

Yang Terindah,,,,,

Semenjak kau hadir dalam hidupku
Tiada lagi keresahan
Kau mengetuk pintu hatiku
Tanpa sedar hingga
ku izinkan

Kau yang bernama cinta
Kau yang memberi rasa
Kau yang ilhamkan bahagia
Hingga aku terasa indah

Maaf jika ku tidak sempurna
Tika bahagia mula menjelma
Bila keyakinan datang merasa
Kasih disalut dengan kejujuran

Mencintai dirimu
Merindui dirimu
Memiliki dirimu
Hingga akhir hayat bersama kamu

Kau yang bernama cinta
Kau yang memberi rasa
Kau yang ilhamkan bahagia
Hingga aku terasa indah
Kau yang bernama cinta
Hingga aku rasa
indah

Friday, April 30, 2010

berkongsi petua...

1. petua nak kilatkan semula silver....

ade bermacam2 petua kite dgr ttg cara2 nak kilatkan barang silver..serba sedikit yg blh sy kongsikan ialah dgn menggunakan asam jawa dan colget...jgn ingat asam jawa blh bt masak je..n colget pulak blh putihkan gigi je..haa..

cara2 die..
-gosokkan asam jawa pada silver dlm 10 minit...gosok2 sampai berkilat..
-beruskan barang silver guna berus gigi letak colget..

ha..sure..pas tu silver pasti berkilat semula..

2.

Thursday, April 29, 2010

kongsi crita kelakar....

1. di sebalik ayat "PERASAAN KO JE TUE"...

ceritanya berbunyi begini...

ade sorang penumpang bas macik tua yg dlm perjalanan balik dari kuala lumpur ke terengganu...jauh perjalanan ke terengganu tu..bas nak berenti di kawasan rumah rehat jauh lagi...perut rasa memulas-mulas nak berrrrrrr dah ni...adui..tak tahan...si macik pun memanggil2 pembantu driver bas tu..nak..o..nak..berenti jap nak..macik tak tahan dah ni..nak berrrrr sgt dah ni...si driver assistant tu pun menjawab.."sabar macik..tahan..perasaan macik aje tue..."(selamba giler)...selepas 30 km perjalanan, si macik memanggil2 lagi si mamat assistant tu..."nak! lmbat lagi ke nak berenti ni?!"macik betul2 dah tak tahan sgt2 dah ni.."..selamba mekar lagi si mamat tu jawab.."sabar macik.. sabar..perasaan macik je tue.."..si macik dah berpeluh2 menahan..tak senang duduk dah..tibe2...preppp..preppp..prepp...si mamat assistant tadi muke tak blh belah..kembang kempis hidung die menahan bau...die pun terus bertny kepada simacik tadi..."macik bau ta*** la..macik dah terberrrr ke??dengan selamba mamba si macik menjawab..."PERASAAN KAU JE TUE..." HAHAHAHAHAHAHA....


2. Org negro perosak gadis melayu..

Ade sorang mamat negro ni tgh lepak2 dkt lorong suram mcm tgh tggu mangsa..possing baik punya...tgh die lepak2, lalu seorg gadis bertudung yg cun melecun.."rezeki" katanya...die duk usha2 je awek tu..awek tu dah berpeluh dah..jln pun dah tak betul dah..si mamat negro tu pun tanpa membuang masa mengejar awek dan cuba nak mero*** awek tu..awek tu dgn ketakutan berkata..."encik..tolong encik...jangan ro*** saya...saya datang bulan..." rayu si gadis..si mamat negro ni pun tak memperdulikan rayuan itu lalu berkata.."saya tidak kisah itu kau datang dari bulan or dari bintang''...hahahahahha..bodoh betul si mamat negro tu..org datang bulan die kt org datang dari bulan...


3. Cucur Badak

Di sebalik cerita cucur badak ni...ade sorg mamat yg kurang handsomnye...dah la kurang handsom ajar nya pun kurang jugak..haha...bunyi critanye begini...disuatu petang yang damai berhampiran taman permainan..ade sorg macik yg bidang nya menjual kuih cucur udang..tapi mungkin time tu udang mahal..so die bubuh udang tu sekor dua je la..si mamat perasan handsom ni rasa terliur lak nak beli..time2 die beli tu die tgk cucur macik tu nm je cucur udang tapi udang nye xde..die pun dgn perasaan marah mengkomen.."makcik!..ap ni jual cucur udang xde udang dlm die.."..macik yg cun tu pun dgn selamba mamba menjawab..."engko pernah tak nampak cucur badak ada badak dekat dlm die.."..hahahha..padan muka si mamat pasan macho tapi hancor tue...hehehehe..nak tegor biarlah bersopan...

4.KADANG-KADANG

kadang2?ap yg tersirat sgt disebalik perkataan "kadang-kadang" ni...hahaha..nak dijadikan cerita kelakar...di suatu hari seorg 'OM' berasal dari timor leste ingin mengisi borang..nak buka akaun...malangnya borang tu semua dlm bhs inggeris..hanya berapa kerat perkataan je la yang difaham nya bila di translate kan ke bahasa melayu iaitu 'name' dan 'age'..name tu die bubuh la nm die 'JOHN'...age pulak 40 tahun...die duk tergaru2 kening dan hidung bile tgk word 'sex'..nk bubuh ap agaknye kat 'sex' tu..die pun bertanya dgn mamat yg sebangsa dengannya..mujur ada tmpt nak bertanya...dia pun menyapa..'kawan...apa ini sex??" si kawan yg sebenarnya 2x5 dgn dia pun menjawab..."oh..itu sex..berapa kali kau buat la..."(confident gila).."si OM tadi pun dah tau nak isi ap..dia pun bubuh la..'KADANG-KADANG"...hahahha...hancur betul..sex yg bermaksud jantina di ingatkan lain maksudnya...adui....

5. KISAH PENJAGA KANDANG 'BA ALIF BA YA'

hahahaha...tergelak dulu sebelum nak cerita...mmg kelakar..ceritanya begini..ade seorg tauke 'babi' yang sukar sangat mencari pekerja untuk menjaga "baby-baby nya"..hahahaa..pelbagai kaum dan bangsa telah datang untuk interview kerja nak jaga "baby-baby nya" tu...ade dari bangla,indon,myanmar,siam...tp semua keje beberapa hari je dah tak tahan..sebab ap???sebab dorg tak tahan dengan bau busuk "baby-baby" tauke ni..busuk gila!! selepas 3 hari bekerja je dorang akan datang jumpa tauke tu..."Tauke..saya tidak tahan jaga kau punya ini "baby-baby ma"..banyak busuk ooo..."tauke tu nak kata ap lagi..redha je la..even die non muslim die pun tau gak redha...hahahaha...TETAPI...pada suatu hari seorg pendatang dari TIMOR LESTE sedang datang ke tmpt tauke tu m'cari pekerjaan..kebetulan ade keje kosong..keje ap lagi..jaga 'baby-baby' tauke tu la..malangnya selepas 3 hari bekerja..kejadian yang luar biasa berlaku..APE DIE??
hahaha...SI "BABY-BABY' tu la pulak yang datang jumpa tauke dorg...dorang pun melapor..."Tauke..kami tidak tahan itu dgn kami punya penjaga.."dia punya ketiak banyak busuk OOO...hahahhahaha...dunia dah terbalik...huhuhuuu...si baby-baby tu pulak yg tak tahan busuk...hehehehe..

lagak nya dia....

amboi.....bkn main lagi klu di depan camera..ni dipanggil mesra camera..




Monday, April 26, 2010

tidak sesuai ditonton oleh kanak-kanak bawah 2 tahun..
















ermmmm...gooooodd..sedap...











jangan berani2 mintak la....






nyum..nyum..pandainya momom ...







uuuuu....guuuddd......sedap...








nyummm....






























Thursday, April 22, 2010

penangan mata si dia......












dari mata turun ke hati..
dari hati turun ke kaki..
dari kaki turun ke tangga...hahaha..




senarai lagu yg tiap2 hari akan didengar

1. Nidji-Biarlah
2. Kembara-Impian Anak Jalanan
3. kelly clarkson-Already Gone
4. Deja Moss-Mestikah aku menerimamu
5. Richard marx-Right here waiting for you
6. Agnes Monica-Teruskanlah
7. Wali-kekasih halal
8. Wali-Yank
9. Siti Nurhaliza-Untuk Selamanya

kenape saye suke lagu2 ni??kenape saye suke lagu2 ni??kenape saye suke lagu2 ni??
-sebab lagu2 ni besssssttttttttt....hehehe..